Дамският Берое продължава със селекцията

С нови четири попълнения

Женският баскетболен отбор на Берое продължава със сериозната селекция за следващия сезон. След като вече си осигури услугите на Мария Желязкова, Ралица Нанева, Вили Крачолова и Габриела Николова, старозагорският клуб се подсилиха с нови четири попълнения.

От новия сезон в състава на "зелено-белите" ще видим бившите състезателки на Монтана 2003 Моник Рийд и Келиндра Закъри.През изминалата кампания Рийд записа средно по 23.3 точки, 10.5 борби и 3.4 асистенции в 21 мача за монтанки, докато Закъри се отличи с по 18.8 точки и 7.7 борби.

Освен Рийд и Закъри в Берое ще играе още една американка – бившият гард на Хасково 2012 Джазмин Пъркинс, която записа на сметката си 15.2 точки, 8.4 борби, 5.1 асистенции и 4.2 отнети топки средно на мач през миналия сезон. Четвъртото ново попълнение в тима е Радостина Славова, която през последните два сезона защитаваше цветовете на германския Хернер.

Очаква се в близките дни старозагорският клуб да обяви поредната си нова баскетболистка, която най-вероятно ще е българка. Припомняме ви, че от новия сезон освен в родното първенство, Берое ще играе и в Адриатическата лига.