Плевнелиев: Никола Анастасов ще остане символ на радостта и хумора

Отиде си човек, за когото сцената беше смисълът и целта на живота

Никола Анастасов ще остане символ на радостта и хумора в паметта на нацията, заявява президентът Росен Плевнелиев в съболезнователно писмо до близките на големия български актьор, съобщават от пресотдела на президентската институция.

„Отиде си човек, за когото сцената беше смисълът и целта на живота. Едва ли има българин, който да не е усетил енергията на големия Анастасов, с която той покоряваше публиката в театралната зала, от екрана на телевизора или в киносалона. В паметта на нацията Никола Анастасов ще остане символ на радостта и хумора“, пише Плевнелиев в съболезнователното си писмо.

„Талантът на великолепния наш актьор беше безкраен - вселена от завладяващи шеги и весели истории. Човекът Никола Анастасов ще запомним с неговата скромност и с онази усмивка, която кара всеки да се почувства част от светлия му, изпълнен с радост свят. Артистът Никола Анастасов ще остане сред нас със стотиците си изиграни роли. Комикът Никола Анастасов ще помним с желанието да покаже неугасващия шопски хумор, в който народната мъдрост и веселите житейски случки ни караха да забравим сивото ежедневие и от сърце да се смеем. Днес поднасяме последните аплодисменти на Никола Анастасов. Поклон пред светлата му памет!“, завършва президентът.