До 24 август се приемат документи за саниране на сгради

Мисия Пловдив

10-08-2016, 09:36

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Крайният срок за подаване  на офертите за саниране на сгради в Пловдив  изтича на 24 август. Това припомни заместник-кметът на града. Той поясни, че най-много са желаещите за обновяване на сградите в район „Западен“,  останалите кандидати са разпределени равномерно във всички райони. Общо 52 сгради са подали документи за саниране на този етап.
 Поръчката е за около 53 милиона лева. Заедно с това върви и процесът за подаване на документи и от новите кандидати, за които ще има финансиране през 2017 г.  Променени са единствено условията за кандидатите по програма „Региони в растеж“, по която Общината разполага с 18 милиона лева за обновяване на  жилищата и по която могат да кандидатстват  сгради с от 5 до 36 апартамента. Пловдив е сред общините, които ще имат най-много санирани сгради и в която проведените досега процедури и обследвания са осъществени  коректно, завърши Димитър Кацарски. Той добави, че в още четири детски градини в Пловдив предстои да се извършат дейности за повишаване на енергийната ефективност.

ЦДГ „Чучулига“, ЦДГ „Мирослава“, ОДЗ „Буратино“ и ЦДГ „Таня Савичева“ ще се снабдят с цялостна подмяна на вътрешната отоплителна инсталация с нова тръбна мрежа и алуминиеви отоплителни тела, с термостатични винтили за регулиране на топлоподаването и циркулационни помпи в котелните помещения.