Съдът реши: Бойко Борецов остава в ареста

Крими

11-08-2016, 09:12

Снимка:

bulgaria365.info

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Прокуратурата привлече като обвиняем Бойко Борецов

Пускането под домашен арест крие опасност от саморазправа от страна на роднините на загиналото момче

21-годишният Бойко Борецов, който през февруари тази година направи неуспешен опит да обере инкасо автомобил в Средец, отново поиска да бъде пуснат под домашен арест. Припомняме, че при нападението загина неговият братовчед Христо Борецов от Черноморец. Той бе прострелян и почина на място. Двете момчета са имали намерение да откраднат 140 000 лева - парите на пенсионерите в града, но опитът им бе осуетен от охранителите на инкасото.
Бойко Борецов е привлечен като обвиняем за престъплението, наказуемо с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. 
Окръжен съд – Бургас счете, че  към настоящия момент няма основания за изменение на мярката за неотклонение „Задържане под стража“ в по-лека. Според съда извън посочените обстоятелства – извършеното престъпление и настъпилата смърт на неговия съучастник и първи братовчед, съществува реална възможност от саморазправа и други отношения на тази основа, които биха могли да имат тежък резултат. 
С оглед на закона мярката за неотклонение „Домашен арест“ е приравнена на „Задържане под стража“, но не може да възпрепятства евентуално престъпни посегателства – саморазправа от страна на роднините на загиналото момче.

Определението на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано пред Апелативен съд – Бургас в тридневен срок.