Две решения в полза на НСА базата в Несебър

Крими

11-08-2016, 10:14

Снимка:

nsa.bg

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бойко Борисов: Разбита е наркогрупа разпространявала в Несебър

БОС потвърди решението на първа инстанция на Несебърски районен съд

През месеците юли и август Върховният касационен съд /ВКС/ и Бургаският окръжен съд /БОС/ постановиха две решения, с които отново потвърдиха незаконосъобразното възстановяване на имоти във Водно-учебна спортна база на НСА „Васил Левски“ в гр. Несебър.
С решение от 27 юли 2016 г. по дело от 2015 г. на ВКС, Върховният касационен съд отхвърли жалбата на фирма „Гео Пет М“ ЕООД за имот от 10 дка, с което потвърди досегашната съдебна практика, че собствеността на имота по кадастралната карта на гр. Несебър е държавна с предоставяне права за управление на НСА „Васил Левски“. 
В същото време с решение  от 5 август 2016 г. по гражданско дело от 2016 г. БОС потвърди решението на първа инстанция на Несебърски районен съд, че фирма „Империал Бул Тръст“ ООД на небезизвестния арх. Тихолов, не е собственик на 2600 кв. м от имот , върху който вече има построени апартаменти, продадени на чужди и наши граждани. 
Решението не е окончателно, но практиката на ВКС показва, че и този имот е възстановен при грубо погазване на законите в Р България. Именно него студенти и преподаватели от Академията се опитаха да запазят през 2012 г., когато с помощта на местни криминални лица те бяха бити и изтласкани.
"Тези две решения са поредната победа за каузата на НСА „Васил Левски“ за опазването и съхраняването на уникалната учебна база, която е и едно от малкото останали незастроени територии по българското Черноморие", съобщават от академията.