Смъртоносно море: Млад поляк се удави на къмпинг "Делфин"

Бъдете внимателни. Мъртвото вълнение взе поредната си жертва

През вчерашния ден морето на юг от Бургас взе няколко жертви. Последната е от вечерта. Около 20.03 ч. в Районно управление - Царево е получено съобщение за инцидент на плажа на къмпинг "Делфин" край Ахтопол. Там в морето се удавил 31-годишният полски турист Т.О. Той пристигнал в България предния ден и отседнал на палатка в къмпинга. Тялото на Т.О. е откарано за аутопсия в Катедра "Съдебна медицина" към МБАЛ – Бургас.
Припомняме, че по-рано в Районно управление - Царево е получено съобщение за инцидент на неохраняем плаж "Липите" до Синеморец.

40-годишен мъж от Габрово влязъл да плува в морето, но повлечен от мъртвото вълнение, започнал да се дави. На помощ веднага се притекъл плажуващ човек от Стара Загора. Той извадил тялото на габровеца на пясъка, но за съжаление било твърде късно.

На място е изпратен полицейски автопатрул и медицински екип от Спешна помощ - Царево, който само констатирал смъртта на мъжа. 

Трупът е откаран в катедра "Съдебна медицина" при МБАЛ - Бургас за аутопсия. По случая е образувано досъдебно производство.