Външно: Няма пострадали българи при експлозиите в Тайланд

Няма данни за загинали или ранени български граждани при бомбените експлозии в Тайланд, съобщават от пресцентъра на Министерството на външните работи. През последното денонощие в 5 южни провинции на Тайланд избухнаха поредица от бомбени експлозии.

Българските граждани, пътуващи за Тайланд, да бъдат особено внимателни, да се осведомят преди пътуване подробно за актуалната обстановка, да следят внимателно международните и местни медии и да следват всички инструкции и ограничения, издадени от местните власти, както и да проявяват необходимата предпазливост като избягват места с голямо струпване на хора, предупреждават от Външното министерство.

До момента във ведомството не са постъпвали данни за загинали или ранени български граждани, но има данни за ранени туристи от няколко европейски държави.

България няма функциониращо посолство в столицата на Кралство Тайланд Банкок. Българските граждани, пребиваващи краткосрочно или дългосрочно в Тайланд, могат да се обръщат по консулски въпроси към посолството на Република България в Ханой, Виетнам или към това в Джакарта, Индонезия.

 

При серията бомбени атаки в Tайланд (11 на брой за по-малко от 24 часа) загинаха 4 души, а 34 са ранени, сред които туристи от Германия, Италия и Англия. До този момент никой не е поел отговорност за атаките.