Започва мащабна реконструкция на улица „Шейново“ в район „Централен“

Мисия Пловдив

12-08-2016, 16:12

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

През следващата седмица предстои началото на реконструкцията на улица „Шейново“, съобщи кметът на район „Централен“ Георги Стаменов. Строителните дейности включват премахване на калдъръма, поставяне на бордюри и изграждане на нова паважна настилка, подмяна на стълбовете за улично осветление. „Ще се използва паваж от улиците , които трябва да бъдат асфалтирани, а калдъръмът ще отиде за нуждите на Стария град“, каза още районният кмет. Той уточни, че улица „Шейново“ е по пътя между археологическия обект Малката Базилика и Старинен Пловдив и за това ще бъде изградена с павета.

Надявам се в рамките на около месец тази улица да придобие съвсем различен вид, тъй като в момента е в лошо състояние“, заяви кметът на район „Централен“ Георги Стаменов. Той допълни, че скоро общественият паркинг на ул. „Шейново“ е бил покрит с фрезован асфалт, за да може хората, които паркират, да не газят в прах и кал.

Ремонтните работи ще стартират с изместването на електрическо табло от ЕВН и премахването на останки от незаконен обект.