Задържаха румънци, извършвали кражби от магазини по Черноморието

Тримата мъже извършили седем идентични престъпления за 5 дни

Група от трима румънски граждани /на възраст между 22 и 47 години /, извършваща кражби от бензиностанции и търговски обекти, разположени на територията на Бургаска област, е неутрализирана от служителите от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас със съдействието на служители от Районните управления в Царево, Приморско, Созопол и Несебър, както и граничещите с Бургаски регион областни полицейски дирекции. 
Румънците са задържани в района на Обзор, докато се придвижвали с "Опел Астра", с френска регистрация в посока Варна, като са отведени в Районно управление – Приморско с цел изясняване съпричастността им към кражбата на оборотната сума от 850 лв., от бензиностанция "Петрол" - Приморско, чрез заблуда на служителя в обекта.
Междувременно е констатирано, че румънците влезли в България на 05 август през ГКПП – Дуранкулак. Само за 5 дни (до 10 август) те извършили на територията на Бургаска област седем идентични криминални престъпления - кражби от офиси, магазини и бензиностанции, разположени в Царево, Приморско, Созопол и Несебър, при които са задигани пари и вещи, чрез отвличане на вниманието на служителите.
Извършено е претърсване на „Опел Астра”, с който се придвижвали румънците. Намерени и иззети са два мобилни телефона, парични суми в българска и чужда валута и дамски обувки – обект на извършените седем престъпления.
Работата по цялостно документиране на криминалната дейност на задържаните румънски граждани продължава от служители на отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас.