"Хонда Драг Дей"-Дупница 2016" обещава много емоции

Надпреварата ще се проведе днес

Почитателите на автомобилизма и високите скорости ще имат възможност да изпитат много емоции на предстоящото през следващата седмица Хонда Драг Дей – Дупница 2016. Надпреварата ще се проведе днес от 10:30 часа на пистата до Сапарева баня. Участниците ще бъдат над 50, като те ще премерят сили в класовете:

Клас А – до 1400 куб.см

Клас В – до 1600 куб.см

Клас С – до 2000 куб.см

Клас D – над 2000 куб.см + всички Турбо автомобили

Организатори на състезанието са Иван Иванов и Никола Диловски. Състезанието се провежда с любезното съдействие на  M&S Auto гр.Велико Търново, Борса Слави, фирма "Мередиан" и Петрогаз. Организаторите заявиха, че са се погрижили за всичко от сигурността до забавленията за участници и зрители. Миналата година щоуто събра над хиляда почитатели на високите скорости. Надпреварата се провежда за 8-ма година, като всеки път събира все повече зрители, съобщава zadupnitsa.com.

Програмата предвижда:

9-10:30 часа :Записване на участниците по класове, попълване на декларации и теглене на жребий за стартова решетка. Записването за участие, както и заплащането на таксите ще се извърши при организаторите.

10.00 – 11.00 часа – свободни стартове само за автомобили Хонда

11.00 – стартиране на състезанията по класове

След приключване на класовете ще има награждаване и отново свободни гонки, само за автомобили Хонда Абсолютно се забранява употребата на алкохол от страна на участниците по класове. При установяване на такъв водач, същият ще бъде автоматично дисквалифициран.