Откриха нова професия, заработват се по 60 долара на час

Жаклин изкарва пари от любовта си към прегръдките

Всички професии са нужни, всички професии са важни – се пее в една детска песничка. Текстът провокира младите хора да уважават и ценят работата на другите хора. още повече, че някои професии изглеждат непривлекателни на пръв поглед, но пък имат други предимства.29-годишната нюйоркчанка Жаклин Самюел откри нова професия. От малка тя обичала прегръдките и милувките и решила с тяхна помощ да изкарва пари, съобщи сайтът „Офигенно”.
  Въпреки твърденията на учените, че американците не са склонни открито да проявяват емоциите си и прегръщат близките си много по-рядко, отколкото жителите на Европа и Азия.
В същото време обаче прегръдките имат положителен ефект за нашето здраве. При пълното съприкосновение с друг човек, организмът произвежда повече серотонин и окситоцин. Това осигурява чувството за увереност и радост, засилва имунната система.
Жаклин предложила точно това – да дарява на хората щастие срещу прегръдки и дори определила цена от 60 долара на час. И се оказало, че клиенти не липсват. Средно на ден жената успява да заработи по около 260 долара. Изкараните пари тя използва, за да плаща таксите си в университета и за отглеждането на малкото си дете.
От самото начало обаче Жаклин установила строги целомъдрени правила при преградките. Те се прилагат дори и сеансът да се провежда в леглото. На клиентите им е забранено да пипат интимните места, а самата Жаклин е облечена в пижама.
Въпреки това ръководството на университета, където младата жена учи, се отнесло негативно към професията й и дори повдигнало въпроса на обществено обсъждане. Предложено било Жаклин да бъде изгонена от университета. Но по-голямата част от колектива защитила студентката.
Бизнесът на Жаклин се оказал толкова успешен, че тя дори наела още една жена, която да прегръща желаещите. Така на практика двете жени от нищо изкарват добри пари.

Превод и редакция: БЛИЦСнимка на Деня

Щрихи от Плевен