Олимпиадата в Рио ще е последна за Фелпс

По всичко изглежда, че олимпиадата в Рио ще е последната на носителя на феноменалните 22 златни медала в плуването американец Майкъл Фелпс. Самият той нееднократно заяви, че ще се оттегли от спорта след тези олимпийски игри, и този път изглежда непоколебим въпреки молбите на феновете и съотборниците си.

Феноменалният американски плувец даде ясно да се разбере това в петък, след като спечели 27-я олимпийски медал в кариерата си - сребото в 100 метра бътерфлай, пише "Ройтерс".

"Не", отговори той на все още недоизказания журналистически въпрос. "Приключих. Чад (южноафриканският плувец Чад ле Кло - бел.ред.) ме попита на почетната стълбичка, а Дуайър (Конър Дуаър) скандираше "още четири години". Те направиха същото и в Лондон. Не. Няма да продължа още четири години", категоричен е Фелпс.

"Категоричен съм в решението си. Успях да постигна всичко, което може да поиска човек в спорта. Радвам се, че всичко завърши по този начин", каза още американският плувец. Фелпс направи подобни изказвания и през 2012 година в Лондон, но все пак склони да се върне в спорта и да се състезава на олимпиадата в Рио.

Засега Фелпс може да се похвали с 4 златни и 1 сребърен медал в Рио, като така става носител на 22 златни медала от олимпийски игри. При все че вчера бе последното индивидуално състезание по плуване в програмата на игрите, американският плувец все още има шанс да добави още медали към колекцията си в предстоящите щафети.