Цял месец безплатни изследвания за СПИН

Бургас Лайф

13-08-2016, 15:05

Снимка:

framar.bg

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Осигуряват безплатно съвременно лечение на лицата с ХИВ/СПИН

На 18 август мобилната лаборатория ще провежда бързи тестове до Бункера в Морската градина

Цял месец РЗИ-Бургас ще предостави услуги за безплатно, доброволно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН във връзка с провеждане на лятна АНТИСПИН кампания. Тя ще започне на 15 август и ще приключи на 15 септември.
През периода на кампанията ще се извършват бързи тестове във Вирусологична лаборатория на РЗИ. Те ще са всеки работен ден  от 13.00 до 16.00ч. Всички желаещи да проверят своя ХИВ статус, могат да посетят лабораторията в удобно за тях време. 
На 18 август (четвъртък) от 10:00 – 12:00 часа ще има безплатно, доброволно и анонимно консултиране и изследване на ХИВ/СПИН с бързи тестове и в мобилен медицински кабинет (ММК). Той ще е в Морската градина, на „Бункера“.
Екипът в мобилния кабинет се състои от представители на РЗИ-Бургас и Сдружение „Доза обич“.
На финала, 15 септември (четвъртък) от 14:00 – 16:00 часа ще има мобилен медицински кабинет (ММК) на ул. „Александровска“ (до „Мак Доналдс“). Тогава екипът в мобилния кабинет ще включва от представители на РЗИ-Бургас и Фондация „Областен ромски съюз”. И в този ден ще се раздават здравно-информационни материали, флаери, брошури и ще промоцират употребата на предпазни средства.