Модерни спортни терени в двора на ОУ "Елин Пелин"

Мисия Бургас

13-08-2016, 16:24

Снимка:

Пресцентър на Община Бургас

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пълна промяна за ОУ "Елин Пелин" (снимки)

В момента текат ремонти и в СОУ "Кирил и Методий", бившето сиропиталище "Ал.Г. - Коджакафалията" и ДГ "Чайка"

Всички спортни терени, които в момента изграждат в двора на ОУ "Елин Пелин" ще бъдат с ударопоглъщащо покритие.  Там се изграждат три игрища за баскетбол, по едно за волейбол и минифутбол, нова лекоатлетическа писта и две зони за фитнес на открито. Предвидено е да има комбинирано игрище за хандбал и минифутбол.
Строителните работи по оформяне на дворното пространство в училището ще продължат и след началото на учебната година. За децата ще бъде осигурен безпрепятствен достъп до сградата на училището и работата няма да пречи на провеждането на часовете.
Изпълнител на обекта е "Спортни площи Бургас" ДЗЗД, свключващо фирмите "Ай Ти Ди Груп" ЕООД и "Каро Трейдинг" ООД. Стойност на договора – над 1,34 млн. лв без ДДС.
Припомняме, че в момента се прави ремонт на четири образователни обекта в Бургас. Другите три са реконструкция на дворното пространство при СОУ "Кирил и Методий", ремонт на сградата бившето бургаско сиропиталище "Александър Георгиев- Коджакафалията" и разширението на ЦДГ "Чайка" с басейн в ж.к. Меден Рудник.
Всички са по проект "Подобряване качеството на образованието чрез модернизиране на образователната инфраструктура в град Бургас" и се финансират по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014 – 2020". Общата им стойност е над 7,2 млн. лева без ДДС.