Отчитат намаление на детската престъпност в Добрич

На отчет са взети 24 лица

През първите шест месеца на годината се наблюдава намаление на детската престъпност в област Добрич, съобщават от ОД на МВР. От 36 малолетни и непълнолетни лица са извършени 37 престъпления, а през същия период на миналата година от 51 малолетни и непълнолетни лица са извършени 49 престъпления.
На отчет са взети 24 лица, от които за извършени престъпления 22, за извършени противообществени прояви 2 лица. От 111 лица преминали през шестмесечието през детска педагогическа стая, две са за опиати, 31 за бягства от дома и скитничество, 2 за проституция и 76 на други основания. През отчетния период обект на престъпление са 25 малолетни и непълнолетни лица. На 5 лица е оказана полицейска закрила.
През първото шестмесечие при проведени специализирани полицейски операции по линия "Противодействие на детската престъпност", са проверени 104 учебни заведения, 282 питейни и увеселителни заведения и компютърни и интернет зали и зали за хазартни игри. За констатираните нарушения са предприети съответните административни мерки. При тях е установено едно непълнолетно лице, употребяващо наркотици и едно, което е разпространявало дрога.