Ивет се отказа от полуфиналното бягане на 100 м

Според специалистите това едва ли ще попречи на спринтьорката да участва в дисциплината 200 м, която започва с 1/4-финални серии в понеделник сутрин

Най-добрата ни сприньорка Ивет Лалова се отказа от участие на полуфинала на 100 метра. Състезателката има леко неразположение в мускул и е предпочела да съхрани сили за сериите на 200 метра, съобщиха от щаба на българската делегация в Рио.

Ето и пълния текст на съобщението:

"Ивет Лалова няма да стартира в полуфиналното бягане на 100 м. Почувствала леки болки следствие разтежение, Ивет преди малко е преминала преглед в Поликлиниката на Олимпийското село. След консултации с лекарския, треньорския щаб и с медицинския делегат Лалова е решила да не рискува и да пропусне бягането, което бе насрочено за 21:14 ч.(03:14ч. на 14.08. българско време). Според специалистите това едва ли ще попречи на спринтьорката да участва в дисциплината 200 м, която започва с 1/4-финални серии в понеделник сутрин."

В последно време Лалова се представя по-добре в тази дисциплина. Сериите на 200 метра са в понеделник и започват от 15:35 часа. 
Както е известно, Ивет се класира на полуфиналите на 100 метра след като завърши трета в квалификацията си. На полуфинала тя трябваше да се изправи срещу фаворитките Инглиш Гарднър и Карина Хорн.

 

Ивет коментира и в социалната мрежа травмата, която е получила. Българската спринтьорка обяви, че няма нищо притеснително в състоянието й.

"Непосредствено преди Олимпийските игри лекувах малка травма. Нищо сериозно, част от ежедневието на всеки спортист. След спринта на 100м вчера и втори евентуален такъв днес бих подложила мускула на риск.

В името на доброто ми представяне в любимата ми дисциплина 200м, която започва в понеделник, с главния медицински делегат на IAAF на олимпийския стадион и моя екип взехме решение да не стартирам на полуфинала на 100м тази вечер, за да избегнем рискове и евентуална контузия. Благодаря за подкрепата и бъдете сигурни, че в понеделник ще бъда готова на 100%", написа Лалова във Фейсбук.


Здравейте приятели, непосредствено преди Олимпийските игри лекувах малка травма. Нищо сериозно, част от ежедневието на в...

Публикувахте от Ivet Lalova в 13 август 2016 г.