Община Свищов посреща предизвикателството „Дунав Ултра 3: River Monsters”

Спорт

14-08-2016, 11:20

Снимка:

уикипедия

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Атлети изминават поречието на Дунав за 48 ч. с колело и бягане

Община Свищов е в подготовка за посрещането на участниците от предизвикателството „Дунав Ултра 3: River Monsters”. На 20 август петима атлети-аматьори, заедно с екип, който ги придружава, ще пристигнат и отседнат за броени часове в града. Те ще опитат в рамките на 48 часа да изминат цялото поречие на река Дунав на българска територия с колело и бягане. Каузата им е в подкрепа на туризма в България и по-точно на велотуризма по поречието на р. Дунав, където има всички предпоставки и потенциал (природа и история) това да се случи, а и да бъде бизнес за хората в региона. Ежегодно по поречието на Дунав сe организира уникалното спортно изпитание и фейсбук риалити.
Веломаршрутът „Дунав Ултра“, заедно с едноименното изпитание, са създадени през 2014 г. от 44-годишния тогава предприемач Борис Бегъмов. През 2010 г. Бегъмов е в напреднала фаза на затлъстяване, активен пушач и зависим от алкохола бизнесмен.
В днешни дни Борис води активен и здравословен начин на живот, не консумира алкохол, не пуши и е намалил теглото си с 40 килограма.
По време на самото изпитание движението на всеки един от участниците ще може да се следи директно в интернет чрез специална технология за GPS проследяване в реално време, а движението им може да се следи на страницата на събитието http://www.dunavultra.com, както и във фейсбук страницата на Дунав Ултра. Там ще бъде публикувана информация на живо от мястото на събитието - видеа, фотографии, новини, интервюта и информация за състоянието на колоездачите-бегачи.
Очаква се петимата атлети да пристигнат в Свищов късно вечерта в събота. Те ще бъдат посрещнати от екип на Община Свищов. Всички жители и гости на общината също са поканени да посрещнат и подкрепят участниците в предизвикателството. 
В Свищов те ще бъдат настанени за броени часове в местен хотел и ще бъдат подкрепени с вкусна храна. Рано сутринта на 21 август атлетите ще потеглят в посока село Вардим. Домакините от Община Свищов подготвят специални изненади, с които да подкрепят маратонците.