Созопол е столица на инвеститори и предприемачи

Туризъм

14-08-2016, 15:49

Снимка:

sozopol.bg

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Откриват утре най-новата експозиция „Стария Созопол“

Общината подготвя откриването на новото рибарско пристанище в град Черноморец

Ден след като получи престижната номинация European Best Destinations, най-романтичният град у нас - Созопол, става домакин на годишната церемония за значими постижения в бизнеса и туризма в морския регион. Годишните награди ще бъдат връчени днес в 17 часа на пристанището в Созопол, в ресторант Глория Мар. 
Кметът Панайот Рейзи, който вчера посрещна министъра на туризма Николина Ангелкова в Созопол, която бе специален гост на официалното връчване на номинацията, отбелязваща поредното високо признание за развитието в сферата на туризма и за високото качество на предлаганите туристически услуги в Созопол, ще връчи част от морските награди днес. 
В разгара на летния сезон община Созопол продължава да развива региона в различни направления. Общината подготвя откриването на новото рибарско пристанище в град Черноморец. Това ще предостави нови възможности на около 700 рибари от Черноморец и Созопол, които се занимават активно със стопански риболов и генерират улов от 362 тона годишно прясна риба, а на територията на цялата община се генерира 758 тона годишно. Обща стойност на проекта е 11 000 000 лв.
В Созопол отвори врати и Етнографски музей, събрал експонати с изключителна стойност. Проектът „Созопол – съхраненото културно наследство и културна идентичност през вековете“ е на стойност 552 хил. eвро. Предстои откриването и на друг уникален обект в Созопол - Център за изкуства, местни художествени занаяти и традиции. Той отваря врати на 16 август. Центърът е изграден по европейски проект на стойност 856 749 лв. без ДДС. 
Церемонията за Морските Оскари ще връчи на община Созопол голямата награда за цялостен принос за едно от най-мащабните и дългогодишни културни събития в България - Празниците на изкуствата „Аполония”. Годишните награди за значими постижения в Морския ни регион ще отличат не само инвестициите и предприемачеството в региона, но и социалните инициативи и културните традиции.