Представят „Адвокатът на лудите“ в Добрич

Добрич Лайф

14-08-2016, 17:20

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Нова книга на Владо Любенов

Владо Любенов ще представи новия си роман „Адвокатът на лудите“ на 16-ти август от 18.00 часа в Галерия „Георги Петров“ Луксор сити център.

Владо Любенов е роден на 21.08.1961 г. в София. Завършил е Софийския университет "Св. Климент Охридски", специалност "Право". Живее в София. Работи като адвокат. Автор е на седем стихосбирки, между които: "Селски нощи" (1995; с конкурс на Националния център за книгата), "Брачни сонети" (2002), "Адвокати и пеперуди" (2007), "Неравноделни тактове" (2012), на книгата с разкази "Рокля за двама" (2010) (в литературен тандем с Габи Генчева) и на романа "Емигрантът" (2012). Владо Любенов е автор и на документалния филм "Йордан Кръчмаров - един забравен поет" (2003). Член е на Съюза на българските писатели.

За новия му роман "Адвокатът на лудите", писателят Тодор Каракашев споделя:

„На пръв поглед книгата на Владо Любенов „АДВОКАТЪТ НА ЛУДИТЕ” изглежда безсюжетна, но тази лъжлива представа се създава от фрагментарния характер на повествованието. Тя е пряко свързана с многообразието на живота, неговата многосъставност и непредсказуемост. Всъщност книгата е изградена от множество сюжети, чиято единствена свързаност идва от участието на главния герой, адвокат Свилен Данев. Така героят от субект, се превръща в обект на действието. Всичко това определя първата му голяма особеност.“