Пиян ултрас разби носа на бургазлия посред бял ден

Крими

15-08-2016, 11:23

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

25-годишна с обвинение за побой над ученици

Отнася 12 дни арест

Пловдивски ултрас отнесе 12 дни арест заради брутално нападение над бургазлия на централния плаж. Екшънът се е разиграл в деня на дербито между футболите отбори на Ботев и Локомотив, въпреки че тогава районът гъмжеше от полиция.
Хулиганът пристигнал в Бургас заедно с агитката на Локо рано сутринта. Ултрасите веднага се насочили към плажа. Всичко било нормално до към 14:50 ч., когато вече стабилно почерпеният Е. С. започнал да се заяжда с трима бургазлии. „Много ли ви е интересно? Много ли ви е смешно? Какво гледате“, крещял хулиганът и стоварил юмрука си в лицето на И. Б. Силният удар счупил носа на младежа, а от раната шурнала кръв. На ужасяващата гледка станали свидетели десетки хора на претъпкания в съботния ден плаж, включително и малки деца.
Пострадалият веднага изтичал към намиращия се в близост полицейски патрул. Униформените прибрали нападателя на мига.
Броени дни след инцидента той е осъден по бързата процедура за хулиганска проява на 12 дни арест. Решението на Районния съд е потвърдено през тази седмица и от следващата инстанция. То е окончателно и не подлежи на обжалване. „Поведението на нарушителя, който е проявил агресия, характеризираща се с бруталност към всички граждани, присъстващи в близост около него, без за това да има каквато и да е причина, са дали основание на съда да приеме, че възпитателният ефект от наказание „глоба“ би бил недостатъчен“, гласят част от мотивите на окръжните магистрати.
Припомняме, че пловдивските фенове предизвикаха невиждано меле в Морската градина, нападайки дори и полицаи. Щетите по стадион „Лазур“ след дербито също бяха много сериозни. 
През целия ден бургазлии и гостите на града бяха на тръни заради опасните агитки. Това накара хората да се запитат защо изобщо се допуска подобни рискови мачове да се играят в Бургас в разгара на летния сезон.