The Prodigy и други приключения на Summer Chaos '16 (снимки)

Бургас Лайф

15-08-2016, 13:09

Снимка:

Екатерина Джутева

Автор:

Екатерина Джутева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Prodigy, House of Pain и Clawfinger взривяват стадион "Лазур"

Поради повреда в частния самолет на групата, Кийт Флинт & Co. се появиха на сцената 5 мин. преди полунощ

SUMMER CHAOS FESTIVAL за втора поредна година събра хиляди фенове на пънк, хардкор,индъстриал и метъл музиката на стадион „Лазур в Бургас”.

На сцената първи излязоха шотландските пънкари от Exploited. Анархистите подгряха настроението с едночасов сет и подготвиха терена за хип-хопърите от House of pain. Те изпълниха едни от най-хитовите си парчета, сред които „Jump Around” и „Shamrocks & Shenanigans” и продължиха изключително краткото си представяне с репертоара на Everlast.

В късния следобед сцената взривиха шведите от Clawfinger. Момчетата от рапкор бандата забиват за втори път в града, след като през 2009 участваха на Spirit of Burgas. Зак Тел и компания, както и последвалите ги Bullet for my Valentine, свириха повече от договореното и се раздадоха на пълни обороти за своите фенове, за да компенсират закъснението на хедлайнерите  - The Prodigy.

Невероятно шоу направи басисът на Clawfinger – Андре Скаг, който се покатери на внушителната 4-метрова колона  и скочи със здрава засилка право в публиката.

Любимците на тийнейджърите Bullet for my Valentine продължиха сета си до 22:15 ч. и тогава започна голямото чакане. Гостите на стадиона посрещнаха The Prodigy с опънати нерви и освирквания. Едва 5 минути преди полунощ британците се появиха на сцената на Summer Chaos, но тягостното напрежение се изпари за секунди и публиката избухна под звуците на „Smack My Bitch Up”, „Nasty”, “Firestarter”.

Оказа се, че  Кийт Флинт & Co. са имали повреда в частния си самолет, а организаторите се извиниха официално на фейсбук страницата на събитието.

„Дължим ви обяснение за забавянията - малко преди The Prodigy да излетят за България, беше намерена повреда в частния самолет на групата и анулирането на полета – това беше и причината за забавянето на предварително обявеното разписание… До последния момент не беше ясно дали все пак ще намерят друг самолет, не беше ясно дали ще бъде получено разрешение от Летище Бургас за извънредния полет, с който можеха да дойдат, но в крайна сметка успяха да кацнат в 22.50 и да дойдат директно на Стадиона за концерта.

Имаше голяма опасност да не ни бъде разрешено да продължим мероприятието, заради вечерния час (23.00), риск да бъде наложена административна глоба и да ни бъде спрян токът, но след дълги разговори с полицията, продължихме.

Искаме да изкажем специални благодарности на Bullet for my Valentine и House of Pain, които ни влязоха в положение и свириха по – дълъг сет от предварително уговорения, за да бъде намалено чакането за The Prodigy", споделиха от екипа на Summer Chaos.

За съжаление и тази година  редица организационни проблеми съпътстваха феста. Феновете недоволстваха от свободното преминаване на хората във Front of the stage зоната, озвучаването не бе на нужното ниво, храната - под всякаква критика, повечето изходи на стадиона бяха заключени, което принуди посетителите да обикалят стотици метри  в желанието си да напуснат терена  и т.н, и т.н. Но нека не съдим прекалено строго. Все пак това е едно уникално събитие за нашия град,  което достойно пое щафетата от потъналия в забвение Spirit of Burgas. Надяваме се организаторите да се справят все по-добре с предизвикателствата догодина, а на феста пожелаваме дълголетие и още безброй невероятни банди, които да ни радват и занапред!