Рецидивист е задържан за взлом на старозагорски магазин

Лежал е в Старозагорския затвор

На 12 август 2016 г. с постановление на прокурор от Районна прокуратура – Стара Загора е задържан за срок от 72 часа Митко П. на 30 г. от Елхово, привлечен като обвиняем по досъдебно производство, съобщи пресцентърът на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Мъжът е бил задържан заради това, че в същия ден, 12 август в Стара Загора е извършил кражба на пари от търговския обект.  Магазинът бил затворен и Митко П. използвайки тротоарна плочка счупил стъклото на входната врата на обекта, влязъл вътре и откраднал от оборотните пари.

Митко П. е многократно осъждан за престъпления от общ характер, повечето от които са против собствеността, посочва Прокуратурата. Рецидивистът бил освободен от Затвора в Стара Загора на 4 февруари тази година. Там изтърпял наказание „лишаване от свобода“ отново за взломна кражба в условията на опасен рецидив.

Работата по разследването продължава под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора, като предстои внасяне на искане до Районен съд – Стара Загора за образуване на производство за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на обвиняемия Митко П., посочва АП- Пловдив.