Подолски обяви оттеглянето си от бундестима

Спорт

15-08-2016, 15:43

Автор:

Иван Гергов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Борусия пожела Подолски

Нападателят на германския национален отбор и Галатасарай Лукас Подолски обяви, че приключва с кариерата си в бундестима. Игралият в отборите на Кьолн, Байерн Мюнхен и Арсенал нападател оповести решението си днес в профилите си в социалните мрежи Инстаграм, Фейсбук и Туитър.

"Заявих на треньора на националния отбор, че , считайки от днес, няма повече да играя в националния отбор", заявява 31-годишния Подолски, добавяйки, че желае да прекарва повече време със семейството си.

Роденият в Полша юноша на Кьолн може да се похвали с 48 гола в 129 мача с националната фланелка. Тези му показатели го правят четвъртият най-резултатен голмайстор в историята на бундестима. След първата си повиквателна за националния отбор през 2004 г., Подолски е играл на седем големи първенства, като беше част от триумфиралия през 2014 г. със световната титла германски отбор. Последното му участие на голямо първенство бе на европейския шампионат във Франция това лято. В него Подолски записа само едно участие, когато влезе като резерва в 16-финалния мач срещу Словакия.

"Решението бе трудно. Националният отбор беше и винаги ще бъде близък до сърцето ми. След европейското първенство осъзнах, че приоритетите ми в живота са променени. Има време за всичко, а времето ми с националния отбор свърши", заявява Подолски.