ММК "Надежди, таланти, майстори" удължава срока за заявки за участие

Надпреварата е в дните между 6 и 10 септември

Международният младежки музикален конкурс "Надежди, таланти, майстори" удължава срока за подаване на заявки за участие до 30 август, съобщават от общината.
Двадесетото издание на конкурса, което ще се състои в дните между 6 и 10 септември, отново ще привлече инструменталисти на възраст от 6 до 35 години. Изпълнители на пиано, цигулка, виолончело, флейта, разделени в четири възрастови групи, ще си оспорват Гран при на конкурса.
Наградата, която се връчва за изключителни постижения, включва диплом, плакет и парична премия. В състезанието се очаква да се включат и клавирни дуа и камерни ансамбли, както и изпълнители в категориите "Акомпанимент" и "Учител и ученик/ученици". Лауреатите сред солистите инструменталисти на 15 и повече години, но ненавършили 18-годишна възраст, ще получат годишни стипендии от Министерството на културата, посочват организаторите на конкурса.
От досегашните издания на празника на класическата музика в Добрич тръгва творческата кариера на стотици музиканти от различни поколения от Европа, Австралия и Азия до Северна и Южна Америка.