Хуан Мартин дел Потро коментира за пореден път участието си във финала на тенис турнира в Рио де Жанейро.

Дел Потро преживя много тежка физически седмица, но и много емоциална. В събота той победи Рафаел Надал на полуфиналите на Олимпиадата в трилър, а след това загуби финала от Анди Мъри след 4-часов двубой. Аржентинецът си тръгва от Рио със сребърния медал.

"Няма да забравя това до края на живота ми. Никога не съм мислил, че това може да се случи, сподели развълнуваният Дел Потро. - Това е като сбъдната мечта. Имам сребърен медал, но за мен той има стойността на златен. Не мога да повярвам, че спечелих медал за страната ми. Играх срещу Джокович, Надал и Мъри. Победих първите двама, загубих от Анди, но си тръгвам от Рио щастлив. Тенисът е животът ми. Страдах, когато не можех да играя. Тази седмица беше мечта, най-хубавата в живота ми".

"Не мога да опиша как се чувствам. Със сигурност феновете ме накараха да тичам през цялото време. В нито един момент не се отказах заради тях, защото виждах хората от моя щаб, виждах всички аржентинци, които бяха дошли да ме гледат. Страната ми беше зад мен и ме подкрепяха. Затова се опитах да не се отказвам и да се боря до последната точка", допълни бившият номер 4 в света.

Попитан за бъдещите си цели, той отговори: "Трябва да продължа да работя. Имам проблеми с бекхенда, а без печеливши удари от бекхенд не можеш да побеждаваш най-добрите".