Григор Димитров победи Жил Симон в Синсинати

Цветана Пиронкова излиза срещу Касаткина

Григор Димитров постигна категорична победа с 6:1, 6:3 над Жил Симон в първия кръг на турнира по тенис от сериите "Мастърс" на твърди кортове в Синсинати (САЩ) с награден фонд над пет милиона долара., съобщава Българската федерация по тенис.

Най-добрият ни тенисист записа трети успех над французина от общо осем срещи. Любопитното е, че всички те са през този сезон - в Бризбейн, на "Уимбълдън" и сега в Синсинати. С победата Димитров си осигури 15 480 долара от наградния фонд и 10 точки за световната ранглиста.

Той регистрира четири аса в мача и не направи нито една двойна грешка. Във втория кръг Григор ще се изправи срещу Фелисиано Лопес (Испания) или Миша Зверев (Русия).


Цветана Пиронкова, която влезе в основната схема, започва днес участието си в надпреварата. Мачът на българката срещу Даря Касаткина е първи по програма на корт №10 и ще започне малко след 18 часа наше време.

19-годишната рускиня е 24-а в световната ранглиста. Тя няма спечелени титли в кариерата си, а двете не са играли една срещу друга до този момент.