Виагра за 2 милиона лева в куфара

Крими

16-08-2016, 11:20

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

При пристигането на кораба, контейнерът е селектиран за щателна митническа проверка

Нелегална субстанция за виагра за над 2 млн. лв. заловиха митничари.  Общо 30 кг е количеството, което е под формата на прахообразна субстанция. Открито е от митнически служители  от отдел „Митническо разузнаване и разследване" в Митница Бургас. Лекарственото вещество е открито в луксозен куфар, поставен в контейнер с търговски стоки от Китай. Контейнерът е пристигнал с кораб на Митнически пункт „Пристанище Бургас Център". 
При пристигането на кораба, контейнерът е селектиран за щателна митническа проверка. По време на проверката е установено, че сред множеството кашони с групажна  стока се намира куфар, пълен с 30 полиетиленови плика, всеки от които съдържа по един килограм бяло на цвят прахообразно вещество. Извършена е лабораторна експертиза и получените резултати  показват, че веществото е силденафил цитрат монохидрат - силен сексуален стимулант за мъжка потентност, който се използва за производството на лекарствени продукти с такова предназначение. 
Контрабандната субстанция  е иззета. Митническата стойност на задържаната контрабандна пратка е около 30 000 лв. От такова количество фармацевтична субстанция обаче могат да бъдат произведени стотици хиляди хапчета сексуален стимулант с цена на черния пазар над 2 млн. лева. Съставен е акт за нарушение на Закона за митниците. Работата по случая продължава.