Спипаха автоджамбази от Враца, налитали само на БМВ-та

26-годишният престъпник е заловен в "Изгрев" при опит за кражба на поредното немско возило

26-годишен мъж от Враца беше заловен вчера по време на кражба на автомобил БМВ с немска регистрация. Арестът му е част от операция на отдел "Криминална полиция" при ОДМВР – Бургас, свързана с противозаконното отнемане на луксозни леки автомобили – "БМВ", "Ауди" и "Ланд Роувър", осъществявана на територията на Южното Черноморие.

Установено е, че заловеният крадец работи в съучастие с други мъже от Враца, които също са в Бургаски регион през активния летен туристически сезон. Групата е наблюдавана от около месец. Предпочитаната марка автомобили била "БМВ". Задържаният се специализирал в кражбите и укриването им. За транспортирането на откраднатите автомобили обикновено се използвали регистрационни табели, откраднати от други автомобили. Жертва на крадците са били общо 15 автомобила "БМВ", с чуждестранна регистрация, от висок клас.
26-годишният Д.С. от Враца е бил задържан на 15 август около 12.15 ч. на паркинг до бл. 118 в ж.к. "Изгрев" в момент на качване и опит за потегляне с лек автомобил "БМВ 320 Д", с немска регистрация. Той е криминално проявен. 
При извършените допълнителни процесуално-следствени действия са намерени и иззети ръкавици и ключ за привеждане в движение на автомобила – предмет на престъпление.