Първият човек на тениса у нас хвали Албена във филм

Албена е любима дестинация за десетки тенис школи от Русия, Румъния и България

Филм популяризира страната ни като тенис дестинация. Пред камерата на Марияна Аршева и нейния екип застана президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков.

„Албена е едно чудесно място не само за почивка на морето, но и за спорт, и по-специално за тениса. Аз се гордея, че имаме такъв тенис комплекс в България, в който малките деца за първи път да хванат ракета и да се запалят за любимия спорт. За нас като федерация това е чест“, заяви Цветков пред камерата на Аршева.

Лентата показва родният ни курорт като предпочитано място за тенис ваканция. През последните 2-3 години Албена е любима дестинация за десетки тенис школи от Русия, Румъния и България. Треньори и родители не пестят суперлативи за възможностите за добра подготовка, прекрасна база, спаринг мачове, участия в интересни състезания за всички възрастови групи. Една от престижните спортните прояви, която само след 2 години история вече намери водещо място в европейския календар за детски международни турнири, е “Royal cup”. Събитието е дългоочаквано за малките таланти, за които проявата е не само цел да побеждават, но и да се забавляват.

Режисьор на филма е Васил Василев. Монтажът и прекрасните кадри са запечатани от младия ни специалист Стефан Василев.

Филмът излиза броени часове преди началото на световното първенство по тенис на Ротари интернешенъл в Албена, а страната ни за първи път домакинства на авторитетната проява.