Ловният сезон стартира с актове за 3 нарушения

Новините

17-08-2016, 09:39

Снимка:

kurir.rs

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

При супер контрол откриват ловния сезон в Бургаско

Направени са 1500 проверки през първите два дни на ловния сезон

Горските инспектори на Регионална дирекция по горите – Бургас са написали акт на ловец, чиято пушка е била заредена с повече от три патрона, което е в разрез с разпоредбите. Нарушението е констатирано в землището на с. Хаджиите, общ. Карнобат.
Общо 3 акта за неспазване на Закона за лова и опазване на дивеча /ЗЛОД/ и един инцидент е равносметката от проверките на Изпълнителна агенция по горите през първите два дни на ловния сезон на пернат дивеч. Ловът на пернат дивеч стартира в събота и с него започнаха и масови проверки от горските служители за спазването на законовите разпоредби.  
Извън закона е ловувало лице в землището на софийското село Богданлия, община Елин Пелин. При проверката ловецът не е представил необходимите документи, за което му е съставен акт от горските служители на Регионална дирекция по горите – София. 
В местността Ръжанска река на територията на Държавно горско стопанство – Самоков е констатирано нарушение на ловец, който е ловувал със звуковъзпроизвеждащо средство, забранено от закона. Устройството е задържано и на нарушителя е съставен акт за нарушение по ЗЛОД.  
Регистриран е и инцидент със самопрострелял се ловец край пловдивското село Лилково. 
През първите два дни на ловния сезон горските служители на регионалните дирекции по горите и Изпълнителна агенция по горите са направили повече от 1500 проверки за спазване на разпоредбите на Закона за лова и опазване на дивеча. Проверени са 550 ловни дружини, 310 превозни средства, 3050 ловци, 16 други физически лица.