Германец е двумилионният пътник на Летище Бургас

Марио Едингер пристига за първи път у нас, заедно със съпругата и децата си

Фрапорт Туин Стар посрещна двумилионния пътник на летище Бургас за 2016 г. 
През тази година летището приветства своя знаков гост с 18 дни по-рано от 2015-та. 
Марио Едингер пристигна в Бургас с полет на българския национален превозвач „България Ер“ от Франкфурт и бе посрещнат от Главния изпълнителен директор на Фрапорт Туин Стар Улрих Хеппе, директора на летище Бургас Георги Чипилски, зам. кмета на Община Бургас Красимир Стойчев, и зам. областния управител Севдалина Турманова.
Марио идва за първи път в България и заедно със съпругата си и двете им деца ще отседнат за 12 дни в хотел в Слънчев Бряг. За страната ни знаят, че има красива природа и мили хора.
По традиция двумилионният пътник на летището бе посрещнат с тържествена церемония и получи много подаръци.
Главният изпълнителен директор на Фрапорт Туин Стар поднесе и специалната изненада за семейството - ваучер за посещение на остров „Св. Анастасия“ край Бургас. 
Гостите отпътуваха към хотела със специално наета за събитието луксозна ретро кола – “Мерцедес“ от 30те.
През тази година летище Бургас обслужва полети от 21 германски дестинации, като три от тях са нови: Мюнстер, Рощок, Фридрихсхафен. Германските туристи, обслужени на летището от началото на годината до днес, бележат 47% ръст спрямо същия период на миналата година. До момента на летище Бургас са обслужени общо 240 000 пътници от и за Германия. 
Очаква се ръстът на обслужените пътници за 2016 година на летище Бургас да бъде около 20 %.