Ситуацията в Николаево е спокойна

Заралии

17-08-2016, 12:37

Снимка:

business.bg

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Евакуираха Николаево заради теч на газ

Няма замърсяване на въздуха

Животът на хората продължава по обичайния ред, а замерванията на въздуха не отчитат замърсяване и наличие на отровни вещества, кметът на Николаево Косьо Косев, цитиран отДарик.

От 2.10 тази нощ, когато е бил подаден сигналът, кметът Косьо Косев, който въпреки че е в отпуска, е на крак. За Дарик той разказа че хората вече са спокойни, дори е имало такива които не са разбрали за изтичането на газ в района на града.

В 7.30 часа, около 50-60 души, които са или изведени от домовете си, а не евакуирани, както се споменава по някои медии, са се прибрали по къщите си, увери Косев. Вече е един съвсем обикновен делничен ден, каза той. По думите му няма място за притеснение и около чистотата на въздуха, защото самият той е присъствал на замерванията и в хранилището и в други части на града. На място са екипи на регионалната екоинспекция, които уверяват,че до 9 часа тази сутрин няма превишаване на нормите, няма опасност за здравето и живота на хората. Измерванията продължават и сега.

Около 2.10 часа е подаден сигналът, че има изтичане на газ от складова база. Уведомени са били полиция, пожарна областен управител. Затворени били подходите към града, както и жп транспорта, за известно време е спряно и електричството.

Благодарение на координираната работа на екипите, ситуацията е овладяна около 7.30 часа тази сутрин, без сериозни последствия.