Агуеро едва не изравни антирекорд от три пропуснати дузпи

През 1999 на Копа Америка Мартин Палермо не може да вкара три пъти на Колумбия

Серхио Агуеро замалко да изравни рекорда на своя сънародник Мартин Палермо за брой изпуснати дузпи в един мач. Аржентинският нападател пропусна два удара от бялата точка при визитата на Манчестър Сити на Стяуа снощи в първи плейоф от Шампионската лига. Първата дузпа беше спасена, а след 13 минути Агуеро пак се прочу, пращайки топката в аут. Все пак обаче Серхио отбеляза три гола от игра и изми срама при убедителния успех  с 5:0 за Сити.

Рекордът на Мартин Палермо е от Копа Америка през 1999 година. На 4 юли в среща от груповата фаза Аржентина падна от Колумбия с 0:3, а централният нападател на „гаучосите” пропуска три дузпи. При първата топката среща гредата, при втората излиза в аут, а третата е спасена от вратаря на колумбийците Мигел Калеро. С това си уникално „постижение” Мартин влиза в книгата за рекордите на Гинес.

„Идваше ми да си изям топките. Такъв малшанс не бях виждал. Не съм на себе си и не знам дали оттук до края на кариерата ми ще застана някога отново зад бялата точка. Шансовете са нулеви. Просто не съм на себе си”, отчаян е Палермо след края на мача с Колумбия.

Аржентина все пак прескача груповата фаза на Копа Америка. На четвъртфиналите обаче тимът отпада от вечния си съперник Бразилия след загуба с 1:2.

Друг път играч,който изпуска три дузпи в един мач е през 1953 година. Тогава за Купата на Югославия Бобек изпуска три пъти да отбележи от единадесет метла за Партизан.