INTRAMA започна изграждането на нова производствена база в Тракия икономическа зона

Мисия Пловдив

17-08-2016, 14:26

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

С официална церемония в землището на село Бенковски в Тракия икономическа зона INTRAMA стартира изграждането на нова производствена база. Първа копка направиха кметът на Община Пловдив инж. Иван Тотев, кметът на Община Марица Димитър Иванов и собствениците – Франк Улрих и Александър Божилов. Сред присъстващите на събитието бяха заместник-кметът Стефан Стоянов, председателят на Общински съвет Марица Гергана Трендафилова, почетният консул на Федерална република Германия – д-р Мариана Чолакова и други.

Най-новото високотехнологично предприятие ще бъде за производство и печат на гъвкави опаковки, като инвестицията е на стойност 20 милиона лева. Предвижда се да има производствени, логистични, складови и административни помещения на РЗП от 13 217 м2.  Ще бъдат осигурени и около 110 работни места.

„С днешната стъпка надграждаме и потвърждаваме всички наши усилия за развитие на регион Пловдив. Резултатът от тях е повече работна ръка, производствени предприятия в различни направления и сектори на бизнеса“, заяви кметът на Пловдив инж. Иван Тотев. Той добави, че: „Нашата цел е да направим така, че регионът на Пловдив да бъде атрактивен, да докажем на инвеститорите, че тук има потенциал, има условия, има хора, които могат да работят в тези производства“.

Собствениците на Интрама вкопаха послание за бъдещите поколения в което се казва: „Новото предприятие в Пловдив е плод на дългогодишна работа и успешно преодолени трудности. То ще е мост между нашето и това на идните поколения за по-добро бъдеще. Построеното ще бъде пристан за амбициозните хора, които избират да се реализират професионално в България. Ние вярваме, че в нашата страна най-доброто предстои. Това предприятие ще бъде нашия основен принос, че се откриват нови работни места, че ще се изградят нови проекти с модерни мощности“.

„Новото предприятие е малка стъпка за икономиката на България, но голям скок за Интрама“, уточни Франк Улрих.

Както повелява традицията бутилка шампанско беше счупена в основите на новия строеж, а отец Георги отслужи молебен за здраве и успех на начинанието.