Асансьор в сградата на Община Поморие

Новините

18-08-2016, 08:07

Снимка:

Пресцентър Община Поморие

Автор:

Екатерина Джутева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Санират блокове за повече от 5 млн. лв. в Поморие

Трудно подвижните граждани вече ще имат достъп до общинската сграда

Община Поморие входира в Министерството на труда и социалната политика проектно предложение за изграждане на външен асансьор на сградата на общинската администрация в Поморие. Заявлението за финансиране, по което Общината очаква одобрение, е подадено по Мярка М01-01 „Проект красива България” – „Осигуряване на достъпна среда за административни сгради”.

Целта на изготвянето на инвестиционния проект е изграждане на пристройка за монтиране на асансьор, във връзка с необходимостта от привеждане на сградите на държавните и общинските институции в съответствие с изискванията на достъпна среда, включително и за хора с увреждания.

Предвиденият асансьор е от панорамен тип, с четири спирки, без машинно помещение. Предвижда се да бъде монтиран на югозападната фасада на сградата на Общината, прилепен отвън.

 „Целта ни е ясна и тя е да осигурим на трудно подвижни граждани и хора с увреждания достъп до общинската сграда, за получаване на качествено обслужване. Политиката, която следваме е непрекъснато да подобряваме условията на градската среда, като изграждаме достъпи за хора с увреждания при ремонтирането на тротоарите, там където е необходимо изграждаме рампи за колички и повдигнати пешеходни пътеки. Това е още една стъпка към изпълнение изискванията за достъпна среда в града ни”, коментира кметът Иван Алексиев.

Общата стойност на проектното предложение е 167 210,54 лв. с ДДС.