Талантливи ученици от Кричим печелят състезания

Новините

18-08-2016, 10:16

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Няколко повода за гордост има Кричим, след като талантливи ученици спечелиха различни състезания и награди през изминалата учебна година, сочи справка на общинската администрация.

В края на месец май успешно приключи курса по английски език  към НЧ ”Пробуда -1912г” в град Кричим с преподавател Георги Зафиров.

През учебната година учениците  с огромно желание посещаваха часовете и активно участваха в учебния процес. За ползотворната работа всеки курсист бе награден с  книжка- речник,с пожелание за весело и безгрижно лято.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling) т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интересни дейности.

Състезанието се организира от Фондация "Корпус за образование и развитие - КОРПлюС". То се осъществява в партньорство с Фондация "Америка за България" и посолството на САЩ, и под патронажа на Министерство на образованието и науката.

Над 6500 ученици от 237 училища в цялата страна се включиха в училищните кръгове на състезанието през. Класиралите се на първо и второ място представиха своите училища и се бориха за правото да бъдат сред най-добрите 30 ученици, които ще излъчат националния Spelling Bee шампион.

Осем града едновременно бяха домакини на регионалните квалификации на Петото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

В десетте регионални състезания участваха 526 ученици от цялата страна, които спелуваха както думи от списъците за подготовка, така и непознати думи. И Пловдив беше сред домакините на Петото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

В последните две състезания премериха сили в спелуването ученици от  Белозем, Брестник, Ведраре, Главиница, Дълго поле, Житница, Караджово, Караманци, Карлово, Кирилово, Кричим, Пловдив, Първомай, Раковски, Сопот, Стамболийски,  Тихомир, Труд, Върбина, Златоград, Мадан, Рудозем, Смолян,  Момчиловци, Хасково, Кърджали, Димитровград, Стара Загора, Златоград.

Ученичката от Кричим Ивана Панчева победи своите конкуренти в оспорваната надпревара за първото място. Тя показа завидни знания и висок състезателен дух! Победителката беше наградена с едноседмичен летен лагер.

Тази година възпитаниците от курса по математика в Общински младежки дом бяха приятно изненадани от своята ръководителка Ягода Димитрова, която подготви за всички тях по един диск със снимков материал, включващ моменти и незабравими спомени през годината от кръжока „Mатематика”. Ръководството на Община Кричим зарадва курсистите с празнична почерпка по повод приключването на учебната година.

Както през месеците юни и юли, така и през август, в сградата на Общински младежки дом се организират безплатни кръжоци, ръководени от професионални преподаватели в областта на Български език и литература, Математика, География, Биология, Изобразително и приложно изкуство, Китара, Автомобилизъм – Автомобилизъм и Тенис на маса.

Желаещите да се запишат в горепосочените извънкласни форми могат да заявят своето намерение всеки делничен ден от 09.30 – 12.00 и 13.00 – 18.30 часа в сградата на Общински младежки дом – гр. Кричим.