Джаз концерт в библиотеката

С изпълнения на Красимир Костадинов-тенорсаксофон и кларинет, Георги Илиев - китара, Николай Петров - контрабас

Снощи фоайето на Регионална библиотека „Дора Габе” събра над 100 любители на джаза, музиканти от Добрич и гости на града, много родители с децата си, тийнейджъри. Вълнуващото музикално събитие бе джаз концерт на Красимир Костадинов - тенор саксофон и кларинет, Георги Илиев – китара и Николай Петров – контрабас.
Музикантите зарадваха гостите с изпълнение на известни теми, класически образци от епохата на суинга и бибопа. Те свириха за добричката публика в най-общодостъпната културна институция – библиотеката при вход свободен.

Срещата на любителите на джаза е в месеца, в който отбелязваме 115 години от рождението на най-известния посланик на джаза, Луис Армстронг. По повод годишнината, Регионална библиотека „Дора Габе” представя изложба на библиотечни документи на различни езици – книги, статии, ноти, колекция от грамофонни плочи с музика на Сачмо. Почитателите на джаз музиката имаха възможност да се запознаят и с интересната библиотечна изложба.

Професионалните изпълнения на добричките музиканти, добрата акустика във фоайето на библиотеката, лятното време, класическата What a wonderful world на символа на джаза и суинга Луис Армстронг, въздействаха по неповторим начин на любители на джаза.

Директорът на библиотеката Невяна Христова благодари сърдечно на Красимир Костадинов, Георги Илиев и Николай Петров за неповторимото преживяване в света на музиката и изрази надежда за нови празници на духа в библиотеката!