Лудогорец на един мач от групите на ШЛ

"Орлите" победиха с голяма лекота Виктория (Пилзен)

Напоследък във футбола думата "надгражда" се превърна в клише. Истината е обаче,че Лудогорец наистина надгражда не с всеки сезон, а с всеки мач. При това в Европа.

Ако сравним домакинствата на "орлите" с Цървена звезда и Виктория се оказва, че на момчетата на Георги Дерменджиев бе по-леко срещу чехите, отколкото срещу сърбите. Поне при сравняването на домакинските срещи в Разград и в София.

След победата над Виктория (Пилзен) с 2:0, може да се каже, че Лудогорец е на мач от повторно влизане в групите на Шампионска лига. Разбира се лудогорци не трябва в никакъв случай да подценят реванша в Пилзен.

В предишния двубой със Звезда, втората среща в Белград не бе  подценена, защото на "Лудогорец Арена" звездашите измъкнаха 2:2 и "зелените" се амбицираха  да покажат в Сърбия,че това е случайно.

Сега, дано не се прояви българския синдром на подценяването след чистата победа с 2:0 в София. Най-вероятно няма да се появи поради факта,че повечето играчи в отбора са чужденци. Въпреки, че при бразилците, като южноамериканци има тенденция и те да отписват даден мач.

Но едва ли и българи и бразилци в Лудогорец ще си позволят това нещо при условие, че ще са наясно, че само един мач ги дели от повторно влизане в групите на Шампионската лига.

Въобще Лудогорец върви по график към групите на Шампионската лита. Въпросът е сега в Пилзен да се спази.