Е-моторът ще бъде демонстриран в петък

Заралии

18-08-2016, 12:37

Снимка:

организаторите

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Подпалиха павилион за хот-дог в Стара Загора

Гръмна кола в Стара Загора

На 19 август от 14.00 часа пред общината

Поради технически проблеми ще се промени програмата за посрещането в Стара Загора на екипа холандски студенти от Айндховендския технически университет, участващи в Първата околосветска обиколка с електрически мотоциклет, съобщиха от Строзагорска община.

Предвидената церемония пред сградата на Община Стара Загора за днес ще се проведе утре, 19 август (петък) на същото място от 14 до 15 часа.

Високотехнологичният електрически мотоциклет Storm Wave ще бъде демонстриран днес в столицата, а утре пристига в Стара Загора. Проявата е част от Първата околосветска обиколка с такъв мотоциклет, която стартира на 14 август. В околосветското тестване на електро-мотора участват 23-ма студенти от Eindhoven University of Technology - Холандия. Те се сменят при управлението на мотора, затова го придружават със седем автомобила. Планът е за 80 дни да обиколят света, като изминат 26 000 км на самостоятелно разработения електрически мотоциклет Storm Wave. Разработката е върхово постижение на науката и техниката, споделят българските организатори, подкрепящи проекта.