Четири нови случая на СПИН от началото на 2016 в Бургас

Мисия Бургас

18-08-2016, 15:00

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Започва лятна АНТИСПИН кампания с много събития

Бързи тестове, мобилни лаборатории и безплатни изследвания по улиците на града

Тази седмица стартира Националната лятна АНТИСПИН кампания. Тя се провежда в изпълнение на Националната програма "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН" на Министерството на здравеопазването и ще продължи до 15 септември. 

Примопмняме, че до момента новорегистрираните случаи на СПИН в града са вече пет. 
Кампанията изцяло се подкрепя от Общинския координационен офис по СПИН, Местния обществен комитет по СПИН и от партньорските организации: РЗИ, Сдружение "Равновесие", Сдружение "Доза обич", Фондация "Областен ромски съюз", Общински младежки клуб "J.J.Cool A" и Община Бургас. 
По време на инициативата всеки ще може да си направи доброволно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН с бърз тест във вирусологичните  лаборатории на РЗИ-Бургас във времето от 15 август до 15 септември.
На 18 август (четвъртък) от 10:00 до 12:00 часа всеки желаещ ще може да си направи бърз тест в мобилен медицински кабинет, разположен до бункера в Морската градина. 
Екипи от доброволци на Общински младежки клуб "J.J.Cool A", Община Бургас, Фондация "Областен ромски съюз", Сдружение "Доза обич" и Сдружение "Равновесие" ще раздават информационни материали, флаери, брошури и ще насърчават употребата на предпазни средства.
Инициативата е организирана от отдел "Спорт, превенции и младежки дейности" към дирекция "Социални дейности, здравеопазване и спорт" на Община Бургас съвместно с партньорските организации.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен