Акция по кръводаряване в петък

От 8.30 до 12.00 часа, в офиса на Сдружение "Самаряни"

Лятото е сезонът, през който най-малко хора даряват кръв, а нуждата от нея е изострена. Това мотивира "Самаряни" да се впуснат в поредното предизвикателство и да поканят кръводарители за поредната акция.
Утре от 8.30 до 12.00 часа, в офиса на Сдружение "Самаряни", намиращ се на бул. „Патриарх Евтимий" № 57 (вход откъм ул. "Братя Жекови"), организаторите очакват всеки доброволец!
Както всеки път, така и този ще се погрижим СПЕЦИАЛНО :) за всеки дарител. Заредили сме се с много настроение и освежаващи изненади.
От 2008 г., Сдружение „Самаряни" активно промотира доброволното и безвъзмездно кръводаряване чрез кръводарителска кампания под мотото „Да бъдеш герой е в твоята кръв!". Част от кампанията са редовни кръводарителски акции, които сдружението обичайно организира през м. юни и м. декември. От 2012 г. с помощта на партньорски организации в кръводарителските акции драстично се увеличиха. За същия период 588 души са взели участие в акциите, 515 от които реално са кръводарили, 10% от тях за първи път в живота си.