Двама шуменци пострадаха при катастрофата край Каварна

След сблъсък на лек автомобил „Форд” и товарена „Шкода”

Семейство от Шумен са пострадалите при тежък пътен инцидент край Каварна поради което се наложи и временно затваряне на участъка от главен път I-9.

Катастрофата е станала вчера около 15.00 часа, съобщават от ОД на МВР в Добрич. Сблъсъкът е между лек автомобил „Форд” със шуменска регистрация и товарен автомобил „Шкода” с варненска регистрация. Установено е, че водача на товарният автомобил отнема предимството на леката кола. От катастрофата са пострадали водачът на лекия автомобил И.И. (58 г.) от град Шумен, който е с множество фрактури по тялото и возещата се в лекия автомобил П.А. (50 г.) от град Шумен, която е с фрактури на дясна ръка и крак и с травми в областта на гърдите. Двамата пострадали са настанени в МБАЛ Добрич.

Водачът на товарния автомобил И.И. (63 г.) от град Каварна е изпробван за употреба на алкохол като цифровата индикация е с отрицателен резултат. По случая е образувано досъдебно производство.

Малко по рано, около 14:33 часа на същия път I-9 преди разклона за с. Гурково е станала друга катастрофа. Установено е, че лек автомобил „Порше” с варненска регистрация управляван от 32-годишната М.К. от град Варна навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска странично в колесен трактор „Кейс” и лек автомобил „Опел” със софийска регистрация. Вследствие на настъпилата катастрофа е пострадала 32 – годишната жена, която е прегледана и освободена за домашно лечение с повърхностна рана на главата. На тримата участници в ПТП са взети кръвни проби по надлежния ред. По случая е взето отношение по ЗДвП.