Първи международен филмов дрон фестивал

Мисия Пловдив

19-08-2016, 10:45

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Първият международен дрон фест в България – DroneUP International Film Festival ще бъде открит официално тази вечер на Римския стадион в Пловдив.

На DroneUp IFF 2016 в Пловдив ще бъдат показани най-зрелищните и креативни филми, снимани с дрон от цял свят. Ммеждународното жури е селектирало 36 късометражни филма, които се борят за наградите в 6 тематични категории: Природа; Град и архитектура; Култура и спорт; Пътуване; Екстремно и диво; Разказ и история, включително и категория, която е специализирана за България и български дронисти.

Председател на 5-членното жури на  DroneUp IFF 2016 е българският режисьор-аниматор Златин Радев, номиниран за награда „Оскар“. Той признава: ”Нямам конкретни фаворити по категории, филмите във всяка са интересни – някои заглавия дори участват в 2-3 категории. По-интересни в различните категории обаче са сюжетите на филмите – някои от филмите са така професионално направени, че направо спират дъха от майсторски кадри на красиви места и дори човек се пренасища. С удоволствие бих гледал всичките отново.”

Организаторите държат в тайна и изненадата, която са подготвили за публиката на самото откриване днес. Казват, че ще бъде нещо невиждано, което не е правено и разбира се, ще бъде заснето с дрон. Ще бъде излъчен и впечатляващ филм за Пловдив.  

DroneUp International Film Festival ще продължи и утре от 20.00 до 23.00 часа.

Входът за двата дни на фестивала е БЕЗПЛАТЕН!