30 деца завършиха безплатния курс по плуване на Община Бургас

Бургас Лайф

19-08-2016, 11:10

Снимка:

Пресцентър Община Бургас

Автор:

Екатерина Джутева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Безплатни летни уроци по плуване и тенис за деца

Децата получиха сертификати и грамоти, а награждаването се състоя на плувен комплекс "Флора"

30 бургаски деца овладяха успешно азбуката на плуването. Те завършиха безплатния курс по програмата на Община Бургас "Двигателна култура, спорт и здраве - начално обучение по плуване". Децата получиха сертификати и грамоти, а награждаването се състоя на плувен комплекс "Флора". 
Инициативата стартира по идея на кмета Димитър Николов, който изиска от спортните клубове, ползващи общинската база, да въведат безплатни обучения за деца. Програмата стартира на 25 юли с актуалните за лятото спортове - плуване и тенис. През есента ще се включат и клубовете от други спортове, които се практикуват на открито или в зала.
По време на тренировките децата изучаваха четирите стила плуване. Обучението водеха треньори от всички бургаски плувни клубове. След края на програмата децата, които желаят да продължат да спортуват постоянно, могат да станат състезатели в някой от бургаските отбори.
Началното обучение по тенис на корт се проведе на игрищата в парк "Езеро". В него също се включиха десетки деца на възраст от 6 до 12 години.
Целта на общинската програма за безплатно обучение е да бъдат предоставени на подрастващите добри възможности за физически подготовка и участие в спортни игри. Това е начин да се подобри здравословното състояние на децата и да им бъдат осигурени полезни занимания за свободното време.