Приключиха заниманията на Летен детски клуб „Играй и учи"

Дрес кодът за празничното събитие бяха летни шапки

         Приключиха заниманията на Летен детски клуб „Играй и учи" в библиотеката.  В тазгодишното издание се включиха 18 деца на възраст 7 – 14 г. от Добрич и гости на града, и са регистрирани 445 посещения на различните занятия.

Дрес кодът за празничното събитие бяха летни шапки. За закриването на клуба библиотечни специалисти от сектор „Работа с деца” подготвиха специална празнична програма - забавни кръстословици, логически задачи и др. Малчуганите отговаряха на гатанки, пословици и поговорки, скрити в шарени балони. Децата се разделиха на два отбора в  спортната игра „Подреждане на щипки за пране”, която предизвика много смях и забавление. Участниците Момчил Димов и Йоан Иванов представиха интересна и различна прогноза за времето, за предстоящи валежи на всякакви вкусни лакомства. Заключителната срещата продължи с весел купон, стихове, песни, танци и игри.

В края на събитието децата написаха своето лично послание за децата, които ще посещават клуба следващата година и го поставиха в специално изработени от стара книга пътеки на времето. Всички участници получиха подаръци от библиотеката с атрактивна информация за европейския съюз.

Обща изложба със сътвореното от децата, участвали в летния клуб бе подредена във фоайето на библиотеката. Много родители, деца, читатели на библиотеката разгледаха детското творчество, сред което са и рисунките им по прочетеното през лятото.

Директорът на библиотеката Невяна Христова благодари на децата за избора на среда за приятно прекарване на лятната ваканция, за проявеното творчество и любознателност по време на разнообразните прояви, за това, че посещават библиотеката и извън клуба.