Христо Кидиков с юбилеен концерт

Пловдив Лайф

21-08-2016, 07:48

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

С грандиозен концерт на Античния театър на 13 септември,  любимият на няколко поколения пловдивчани певец  Христо Кидиков ще отбележи своята 70-та годишнина и 45 години на сцената.
Само преди месец творецът получи огромното признание на съгражданите си и беше удостоен със званието "Почетен гражданин на Пловдив" заради  значителния му принос за българската култура и по случай наближаващия му 70-ти рожден ден.
Гости на грандиозния концерт, който певецът подготвя, ще бъдат цяло съзвездие от обичани български певци като Йорданка Христова, Маргарита Хранова, Мими Иванова, Орлин Горанов, Нели Рангелова, Росица Кирилова и Тони Димитрова.
Христо Кидиков не спира да твори и да прави прекрасни песни, с които да радва своите почитатели. През 2016 година той представи двата нови музикални клипа - "Михаела" и "В очакване на лятото", по музика и аранжимент на Камен Николов, и текст на Георги Василев, които са снимани в любимия му град Пловдив. Двете песни, които могат да бъдат видени в youtube.com, ще бъдат част от новия албум на Христо Кидиков "Михаела", чиято промоция ще се състои по време на концерта. Той съдържа 13 песни, от които девет нови и някои от най-любимите на няколко поколения песни. В албума са включени и две от песните посветени на Пловдив - "Градът на тепетата" и "Назад в годините".
На концерта на Античния театър ще бъде представена най-новата книга на певеца "Живот и песен". Същият ден тържествено ще бъде връчено отличието "Почетен гражданин на Пловдив".