Сцена на кръстопът оживява онлайн

Пловдив Лайф

21-08-2016, 09:14

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Юбилейната 20-а "Сцена на кръстопът" вече живее активно и в онлайн пространството. Сайтът на Международния есенен театрален фестивал www.scenatepe.com е активен, а посетителите могат да открият богата информация за представленията в основната програма и всички събития, които съпътстват форума и му дават допълнителен цвят и емоции. В афиша през 2016 г. - точно както се полага на кръгла годишнина, са включени всички най-добри спектакли от националната сцена, множество концерти, литературни срещи, изложби, ателиета и международна кръгла маса.
Празничната 20-а "Сцена" ще бъде открита на 10 септември от 19 часа с "Възвишение". Представлението се завръща пред публика за нов живот и символично ще даде старт на форума, защото преди 3 години малко преди премиерата изгоря големият салон на Драматичния театър. Сега "възвишенците" на режисьора Иван Добчев се завръщат у дома, а с тях в родния си дом влиза и фестивалът. Следващите два дни програмата ще предложи две премиери - и двете на пловдивската трупа. Стайко Мурджев ще представи своя прочит на текстове от Камен Донев на 11 септември в Камерната зала, а на 12-и талантливата Диана Добрева ще се срещне с публиката за спектакъла "Вълци" по Петър Делчев.
С премиера в Пловдив ще се представят и артистите от театър "София" и театралната версия на забележителния роман "Анна Каренина". Това представление ще закрие фестивала на 23 септември.
Ще гледаме трупите на НТ "Иван Вазов" с "Ничия земя", "Синята птица" и "Лунатици". Ще се наслади и на спектаклите на Младежкия театър, Театър 199, Сатиричния театър, Малък градски театър "Зад канала", Театър "Българска армия", Нов театър НДК. Ще гостуват и трупите на Хасковския и Шуменския театри и Държавния куклен театър-Варна.
Пловдив ще посрещне забележителни творци и от Украйна, Англия и Испания.
Всичко това нямаше да се случи без активната подкрепа на меценатите,  които ревностно подпомагат фестивала - козметична компания "Роза импекс", ОББ, КЦМ, строителна компания "Маи-груп", Атаро клима, "Димитър Маджаров", Ондулин, "Пикселс".
20-ата "Сцена на кръстопът" е факт и с подкрепата на Министерството на културата, Община Пловдив и домакина на събитието - Драматичен театър-Пловдив.