Майката на Мирела Демирева: Не мога да опиша емоцията! Невероятно щастие!

Легендарната спринтьорка от Плевен Валя Демирева е на върха на щастието след успеха на дъщеря си

Легендарната плевенчанка Валя Демирева, спринтьор от 80-те години, е майка на сребърната ни медалистка в скока на височина Мирела Демирева. Бившата спортистка се включи в предаването "Събуди се" по Нова телевизия, за да сподели радостта си с всички българи.

"Не мога да опиша емоцията. Толкова съм щастлива, че от емоция в емоция прелива. Невероятно щастие! Всички се бяхме събрали, почти целият вход беше у нас. Скачахме, викахме... Такова щастие е страхотно. Нямам думи да го опиша", развълнувано сподели Валя Демирева. "Разбирате ли какво щастие е за един родител детето му да постигне мечтата си!? Пожелавам го на всички родители. И много се радвам, че България спечели още един медал", каза майката на Мирела.

"Чухме се след квалификацията. Казах й да скачам за удоволствие. Отвърна ми: "Мамо, не! Ще скачам за медал! Искам медал за България, това ми е мечта от малка". Била съм на Олимпийски игри и те не могат да се сравнят с нито едно друго състезание. Невероятна е емоцията там", добави Валя Демирева.

"Навремето ходеше с мен по лагерите. Още от 1 годинка беше с мен, аз още спортувах. Лека-полека то си стана естествено. Нормално е, когато родителите спортуват, тя се възпитава в такава среда. Апелирам към родителите децата им трябва да спортуват, това е невероятно възпитание", посъветва майката на олимпийската ни вицешампионка.

"Като малка беше много палава, през пубертета много се успокои и се справяше сама. Тя беше невероятно дете. Мен все ме нямаше, баща й по задачи... Невероятно дете!", добави още майката на Мирела Демирева.