Футболните фенове в Дупница са все по-малко

Днес е важният сблъсък със "Славата"

От футболен клуб "Марек" призоваха феновете да подкрепят отбора в предстоящия мач срещу "Струмска слава" от първенството на Югозападната Трета лига. Двубоят е днес, неделя, от 18:00 часа на стадион „Бончук“, съобщава zadupnitsa.com.

"Ръководството, футболистите и треньорите на "Марек" призоваваме повече наши фенове да дойдат на стадиона и да ни подкрепят. Надяваме се на пълни трибуни и добра атмосфера“, обявиха от клуба. Освен това от щаба на Марек правят и жест към феновете, като всички до 14-годишна възраст ще влизат безплатно. За останалите билетът е на символичната цена от само 1 лев.

Като основна причина за отлив на хората от спортните прояви на местния футболен отбор е емиграцията на дупничани към чужди страни, за да се препитават. Все по-малко хора проявяват интерес, а мачовете остават непосетени. И не само във футбола в Дупница имат проблем с посещаването на спортни прояви. Волейболният градски отбор беше заплашен от глоба от Европейстата волейболна централа, тъй като не изпълняваше изискването на мачовете от европейската волейболна лига да има определен брой публика. Все пак, зрителите отиват да гледат даден отбор, ако харесват играта му, така че всичко зависи от футболната продукция.

Съдийска бригада от София ще ръководи мача. Главен рефер ще бъде Станимир Тренчев, с помощници Красимир Миланов и Иван Станев. 4-ти арбитър ще бъде Тенчо Гошев, а делегат на срещата – Цветан Трифонов.

"Всичко е наред с момчетата, нямаме проблеми. Чакаме първия домакински мач и ще дадем всико от себе си за победа, с която да зарадваме хората“, обяви и старши треньорът Борис Кръстев. Марек стартира с победа, като гост на Чепинец с 4:1. Струмска слава победи Пещера с 4:0.