Тервел Пулев и Евгения Раданова поздравиха от Албена Мирела Демирева

Олимпийците споделиха спомени от постиженията си

Туристи днес се срещнаха на така наречената „Олимпийска закуска" в „Албена“ с олимпийските ни звезди Евгения Раданова и  Тервел Пулев. Идеята на организаторите от Албена бе в неформална обстановка гостите на ваканционното селище  да „закусват" заедно с нашите олимпийци. Двамата спортисти първо поздравиха Мирела Демирева, спечелила сребърен медал в скока на височина, и разказаха любопитни подробности от участията си в игрите.

„В днешно време да спечелиш медал за България е подвиг. Затова поздравявам Мирела Демирева за сребърното й отличие на скок височина което постигна днес в Рио 2016”, каза с радост  Евгения Раданова.

Тя разказа пред туристите пътя на спортната си слава и участието си в олимпиадите. Евгения Раданова има три медала - два сребърни и бронзов от игрите в Солт Лейк Сити 2002 и Торино 2006 в шорттрека. Тя е първият български спортист, участвал на зимни и летни олимпийски игри, след старта си в колоезденето на писта в Атина през 2004. Раданова е и единствената българка с два медала от една зимна олимпиада.

„Единственото, което ми липсваше, е златният олимпийски медал. Бях много разочарована и много страдах. Не съжалявам обаче, че постигнах нещо повече – обичта на цяла България. И досега ме наричат шампионката на България”, допълни Евгения Раданова.

След прекратяване на спортната си кариера, много трудно й било да намери предизвикателството, с което да се занимава. Опитвала много и различни неща, дори бе и 3 месеца министър на спорта.

 „Нещо ми липсваше. Исках да преживявам емоции. Затова сега мисля, че намерих мястото си. От 5 години се занимавам с малки деца и трудът им вече дава резултати. Искам да усещам тръпката и да съм близо до пистата”, каза още Раданова.

„Гледах с интерес олимпиадата. Убеден бях, че боркините ще спечелят медал и това се оправда. Нямаше големи очаквания от Мирела, но ето, че тя се справи блестящо”, това каза пред туристите в Албена Тервел Пулев, бронзов медалист по бокс от Лондон 2012. „Моята кариера е изстрадана. Винаги съм се борил до последно, повече от другите. Трудолюбив съм и може би това винаги ми е помогнало. Много пъти съм бил на крачка да се откажа от бокса. През 2010 г., на европейското първенство в Москва, бях пред отказване. Никой не вярваше в мен, дистанцираха ме от националния отбор. Аз обаче съм се занимавал само с бокс и затова продължих. Станах два пъти носител на купа „Странджа”, после – медал от европейското първенство”, заяви още Пулев.

Сега заедно с брат си усилено работят в техния спортен център. „Не сме такива, че със спечеленото да си купим луксозни къщи и коли. Решихме да ги вложим там, от където сме тръгнали. Надявам се след 5–6 години нашата школа да даде състезател на националния отбор, който да е лидер”, заяви уверено Тервел Пулев.

Десетки туристи се наредиха за автографи от двамата звездни олимпийци. Много запечатаха и снимки с олимпийците за спомен.